Sunday 15 April 2012

{ kevät mielessä }

Haluatteko kuulla, miten positiivinen perjantaini sujui? Ei nimittäin niin kauhean positiivisesti, sillä pitsat jäi syömättä, viinit juomatta ja Irene Huss katsomatta! Kaaduin sänkyyn kuumeisena puoli kahdeksan aikaan; Vatsatauti! 
No, taikauskoiseksi en sentään ryhdy, tällekin pöpölle löytyi ihan järjellinen selitys ja positiiviseen asenteeseen taidan silti jatkossakin luottaa. Harmi kuitenkin, mutta mennyt mikä mennyt. Lauantain vielä toivuin yökötyksestä, mutta tänään olen vohdoin ollut oma ihana itseni, ja oma ihanan suuri ruokahaluni on jälleen palannut. Se siitä siis.
Kevättä oli mielessä Puutarha 2012 -messuilla Tampereella. Saimme vapaaliput, ja lähdin uteliaana katsomaan, sillä en ole koskaan käynyt kotimaisilla puutarha-alan messuilla. Ja mitenkäs sen nyt kauniisti sanoisi; Aika pettymyshän tuo oli. Kyllä meillä Suomessa vielä on nämä jutut hiukan lapsen kengissä. Toki Tampereen messukeskus on paikkanakin pieni, mutta kun siitä miinustetaan pakolliset metrilakun myyjät, Oriflamen ständit, Maskun ja muiden kumppanien puutarhakalusteet ja lukuisat HelppoHeikit, jäi jäljelle aika vähän sitä oikeaa inspiraatiota. Vertailukohtana nyt vaikka pohjoismaiden suurimmat puutarhamessut Tukholmassa. Nordiska Trädgårdar vie puutarhamessut kyllä ihan eri sfääreihin.
Eniten mielikuvitusta olivat käyttäneet eri puutarha-alojen oppilaitokset -ja Martat tietenkin. Luonnollisesti näyttävimmät messuständit olivat erilaisilla betoni- ja pihakivivalmistajilla.
Puutarhan valaistukseen oli varattu oma pienempi ja pimeä tilansa, jossa valojen leikki oli toki hyvin havainnollistettu. Valaistus sinänsä kun taitaa olla suomalaisille suuri osa puutarhan suunnittelua pitkän ja pimeän kauden vuoksi.
Erilaiset rautaiset portti- ja aitaelementit olivat esillä useammassa paikassa. Joko yhdistettynä suomalaiseen graniittiin (alla vasemmalla) tai sitten erilaisiin betonimuureihin (alla oikealla).


Hiukan pelotti lähtiessä, mitkä fiilikset messuilla tulee, kun nyt olen olosuhteiden pakosta ilman puutarhaa. Totesin kuiten pärjääväni yhden kesän ilmankin. Chilit päätettiin laittaa kasvamaan parvekkeelle. Ja ehkä jotain muutakin.



***

7 comments:

  1. Heippa! Voi kurjuus, että sun pitikin mennä sairastelemaan.. No onneksi tuo tauti menee suht nopeasti ohi. Kyllä mullakin on sellanen tuntemus, että Suomessa ei oikein noita messuja juuri vielä osata. Osastojen esillepanossa ei juuri osata mielikuvitusta käyttää. Eikä minuakaan kiinnosta ne metrilakut eikä muut asiaan kuulumattomat. Lakuni osaan kyllä kaupasta ostaa! Monesti se itse ydin jää aika vähäiseksi juuri sen takia, että siellä on niitä muita "kaupustelijoita". Haaveena olis joskus päästä oikein kunnon sisustusmessuille ulkomaille. Siellä vois jo olla sellanen liisa ihmemaassa -fiilis : ).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sikäli metrilakussakaan mitään vikaa ole, mutta tosiaan, tuntuu kaikkea sitä muuta aina messualueilla olevan ja ydin vähän repsottaa joka suuntaan. Messuiltahan kuuluis saada niitä "wau, kato tota"- elämyksiä. Nyt pankki jäi kyllä räjäyttämättä. Mutta muuten ihan ok, tapahtuma, siisti paikka jne. Päivä oli onneksi muuten onnistunut, joten eilähtö sinänsä ei harmita.
      Noi vatsapöpöt on inhottavia. Onneksi menevät yhtä nopeasti kuin tulevatkin!

      Delete
  2. Puutarha on se mun "enosaa" juttuni. Toivon, että saan pihan vielä joskus siihen loistoonsa kun se on ehkä joskus ollut. Eilen tein pihahommia koko päivän. Oli niin kaunis päivä. Pienimuotoisia istutuksia ruukkuihin, haravoin, keräilin keppejä ja roskia, leikkasin lumen painosta katkenneita oksia syreeneistä ... leikin Lotan ja Vilpun kanssa ;D Semmosta. Jotain helppohoitosia kukkivia koristepuita ois niin ihana saada lisää. Viime vuonna laitettiin kadun puolelle koristeomenapuu kirsikkapuun viereen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Paras puutarha on sellainen, joka antaa iloa, eikä tuota stressiä. Itse en ole koskaan innostunut tarkkaan harkituista istutuksista. Sellaisesta japanilaistyylisestä. Nou! Puutarha on parhaimmillaan rehevä ja aina kukassa. Kun kukkamaat on tupaten täynnä, ei sinne rikkaruohotkaan mahdu. Pääasia, että on paikka jossa nautiskella, taittaa pari oksaa maljakkoon ja nähdä vuoden ja ajan kulku. Eli säilytä se rento ote :D

      Delete
  3. Onnea uuteen kotiin ja mukavia hetkiä oman talon etsintään. Se on varmasti kutkuttavan ihanaa (toki välillä ehkä tuskaisaakin mutta ihanaa silti :)). En käynyt puutarhamessuilla tänä keväänä lainkaan ja jotenkin on aika retuperällä mulla piha-asiat. Nyt meillä keskitytään vähän sisätöihin/pieniin muutoksiin.
    Parvekesuunnitelmasi kuulosti hyvältä. menestystä kylvöille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Anu. Itseasiassa nyt kun ollaan asetuttu aloillemme se oikean kodin metsästyskin tuntuu taas kivalta ja kutkuttavalta. Ei enää pelkästään stressaavalta :)
      Kivva pientä pintaremonttia teille. piristää kummasti laittaa kotia hiukan uuteen uskoon :)

      Delete
  4. Mekin käytiin messuilla launmataina.(tein siitä myös postauksen myös)
    Koska en itse ole paljoa messuilla käynyt, en osannut verrata olivatko nämä huonot vaiko hyvät messut. Mutta eipä siellä ihan kauheesti katsetavaa ollut. Juuri nuo oppilaitosten tekemät pihat olivat parhaat. Niitä minäkin kuvailin.

    ReplyDelete

Kiitos kun ilahdutat jättämällä tervehdyksen!
Kommentoithan kuitenkin aina uusimpaan postaukseen, jotta viestisi ei mene minulta ohi!