Monday 16 April 2012

{ +25°C }

Voitteko kuvitella, mulla ei ole koskaan enne ollut parveketta. No tosin ei nytkään ole, mutta tässä väliaikaisasunnossa kuitenkin on! Ihan mahtava keksintö. Ollaan pojan kanssa yhtä innostuneita molemmat - hyvin lapsellisesti siis. Mikä parasta, nyt sitä parveketta on kokonaiset 12 neliötä, ja kaiken lisäksi se on vielä lasitettu! Eli kolme huonetta ja keittiö onkin aurinkoisella säällä neljä huonetta ja keittiö. Ja arvatkaapas, missä me parhaillaan istutaan? No siellä partsilla tietysti! Ja lämmintä riittää, ai että! Tosin katsellaan kun väki kulkee talvipalttoot päällään tuossa kadulla. Meillä on siis oma kesäakvaario.
Aurinkoa teillekin! Ja ihanaa ihanaa valoa! Muistakaa suojavoiteet ja arskalasit! Mun pitää ehkä hiukan sisustaa parveketta, ainakin kantaa oliivipuu nyt tänne. Niin ja niitä chilejä pitää miettiä!


***

22 comments:

  1. Kyllä vain, aivan ihana keksintö, varsinkin lasitettuna. Partsilla minäkin nauttiaköllöttelin eilen ihanassa auringonlämmössä.

    Lasitettu parveke on erittäin kiva, kunhan alakerroksissa ei poltella tupakkaa. Jos sellaisen naapurin saa, on partsi käyttökelvoton.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä on onneksi alakerassa liiketilaa ja taittaa olla tuo sauhuttelu kiellettykin täällä. Tosin eilen tuli jostain nenääni tuoksu, mutta varmaan kauempaa, koska oli sen verran vähäistä. Noi lasit on myös hurjan kivat, koska mulla on sellanen lintukammo ja tuossa lähellä pesii mustavarikset oikein urakalla. En voisi mennä ulos, jos välissä ei olisi jotain suojaa :)
      Kivasti tuo lasi myös vaimentaa liikenteen äänet ja pölyn määräkin varmaan olisi ihan jotain muuta ilman lasia.
      Kivoja partsikelejä sinne ;)

      Delete
  2. Parveke on ihana, meillä tosin ei sellaista ole... Onko sinulla vielä se iso oliivipuu? Meillä on nyt ollut vuoden verran tuommoinen keskikokoinen, joka on jo siirretty terassille, oli kyllä aika rousku talven jäljiltä. Siispä kiinnostaakin missä kunnossa teidän puu on ja missä olet talven säilyttänyt? Itse ajattelin ensi talveksi tyrkätä autotalliin.

    Mukavaa viikonalkua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, sama oliivipuu on yhä hengissä. Niin kauan, kuin vanhassa kosissamme olimme, puu oli olkkarissa, eli talvehti siellä. Mulla oli joka päivä kolme kasvivaloa puulle kohdistettuna, ja varistihan tuo, mutta selvisi. Nyt puu on ollut anopillani hiukan viileämmässä huoneessa sen aikaa kun olemme olleet ns. kodittomia. Lämpötila talvehtimiselle olis se ihanteellinen +10, mutta koska mulla ei ollu sitä tarjota, kompensoin sen valolla. Puu siis yhteytti koko ajan, eikä oikeastaan täysin levännyt. Ihan piemeässä oliivipuu ei talvehdi, vaan vaatii valoa ja viileyttä.
      Nyt puusta puskee kovasti uutta, mutta oikeastaan ainoat lehdet, jotka talven yli säilyivät, olivat ne, jotka se viime kesänä kasvatti. Toivottavasti parvekkeella saisi taas puhtia kasvuunsa!

      Delete
  3. Parveke on tosi kiva. Meillä on iso parveke, jossa säilytetään esimerkiksi grilliä keittiön oven lähellä. Kokkaaminen taitaa tapahtua pääasiassa juuri grillillä kesäisin. Meillä on kolme eri uloskäyntiä parvekkeelle ja siitä on kyllä ollut iloa =)... Laitahan kuvia siitä sun akvaariosta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika jolso tuo vielä on, kun on lasitkin niin samperin likaiset. Pitäisi siis pestä ikkunoita! Ja kun tuo parveke on pitkän mallinen, sitä lasiakin on aika mukavasti :(
      Laitan teille kuvia kyllä jossain vaiheessa, jos saan akvaarion hiukan edustavampaan kuntoon. Nyt se on käytännössä tyhjä :)

      Delete
  4. Katettu parveke kuulostaa niin hyvältä varsinkin tuon kokoisena! Ihania partsipäiviä teille! Täällä periferiassa on vielä lunta ja aika koleatakin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei on sitä lunta täälläkin. Tosin vain jossain pienissä läjissä, jonne sitä on talvella työnnetty. Säätiedotus ei kuitenkaan hyvää lupaile. Aika kakka kevät, jos vielä tulee lunta!
      Vaikka partsilla päästiin 27 asteeseen, niin kyllä juuri tulin ulkoa toppiksessa ja uggit jalassa. Hur, kylmä viimä!

      Delete
  5. voi että.. Vähän oon kateeleellinen ;) Ihanaa olleilla lasitetulla pervekeella.. kivaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. No huomiseksi lupasi mahdollisesti lunta, eli taitaa asteet tippua akvaariossakin :( Tosin kyllä minä sen oman pihan ehkä mielummin valitsisin muutenkin :)

      Delete
  6. Herttaista olla noin iloinen ja onnellinen parvekkeesta! ^^ Elämän pieniä iloja, niitä on oltava!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin kuin sanoin, ollaan pojan kanssa samaan tapaan innoissamme :D Heh, mä taidan olla oikein pienten ilojen Emilia. Tosin mies voi olla jotain muuta mieltä :)

      Delete
  7. Kuulostaapa kyllä kadehdittavan ihanalta. Voisin vaihtaa paikkaa kanssani. Meidän terassilla ei istuskella vielä edes keväisessä ulkoasussa. Nautinnollisia hetkiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meillä oli ihana aurinkoinen päivä, mutta jäätävä tuuli. Onneksi noi lasit suojaa viimalta. Tosin ehkä meillä on saunallinen kolmio heinäkuussa :D

      Delete
  8. Hei, olen uusi blogisi lukia ja nyt päätin itse kommentoida.

    Itsellänikin on nyt parveke ja vieläpä iso lasitettu sellainen, sillä muutin viime kesänä ja vaihdoin pihan parvekeeseen, enkä ole hetkeäkään katunut. Yrtit, chili sekä kesäkukat kukoistavat mukavasti eikä lasitetulle parvekeelle eksy ampiaiset, hyttyset ym.. pikkukiusat päiväunia pilaamaan. Suosittelen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, Jatta. Kiva kun olet löytänyt tänne, ja kiva kun jätit kommenttia!
      Mä tuossa juuri mietin, että ei kai mulla olis kerrostaloasumista vastaan mitään. Siis jos on tuollainen akvaario. Jotenkin vain, kun olen sen verran maalta, on tottunut siihen että taloa ympäröi iso piha, joka sitten jatkuu puistona, mtsikkönä tai niittynä. Ja sitten sen saman vapauden ja tilantunteen haluaa antaa lapselleen.
      Jos meitä olisi vain kaksi aikuista, niin lasitettu parveke olis varmaan se meidän puutarha!
      Ainakin ihan kiva noiden hyttysten ja muiden lentävien kannalta. Eipäs ollut tullut vielä mieleeni :)

      Delete
  9. Voiko siihen oliivipuuun tulla vielä eloa!Heitin sen kylläkin ulos...kuvan näät tuolta:http://bikkenpilttuu.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vais löytyy sieltä nyt oikein blogikin ;) Jee, hyvä!

      Hei mun edellinen oliivi oli samassa jamassa, mutta kyllä se siitä sitten virkistyi. Uutta puski kun kevät eteni. Aina on toivoa - ainakin melkein aina :D Lopulta se samainen oliivi meni täkäläisen jätehuollon mukana, kun satuin somistamaan sillä roskiksen seutua. Maksoiko siis vaivan, siitä en tiedä :D

      Delete
  10. Iiih, parveke!

    Joudun ensi viikolla sanomaan hyvästi tälle parvekkeelliselle merenranta asunolle ja muuttamaan pikkuruiseen keskustakotiin jossa ei ole pareveketta. Noh, onneksi siellä kaupungissa on niin paljon puistoja lähettyvillä niin voi käydä viilentymässä niissä :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivottavasti tämä kevät tästä hiukan paranee, ja kesästä tulee sen verran aurinkoinen, että pääset kunnon puistokävelyille ja piknikille :)
      Tsemppiä muuttoon! :)

      Delete
  11. Kuulostaa ihanalta! Meilläkin oli joskus nuorena parveke, monta mukavaa muistoa tulvahtaa mieleen. Se on varmasti parhaimmillaan juuri keväällä kun ei ole vielä liian kuuma. Tosin nyt sitä kuumuuttakin kyllä osaisi arvostaa. Tällä hetkellä ulos katsominen tuo mieleen lähinnä joulun, isoja kauniita lumihiutaleita leijailee...
    Viihtyisiä hetkiä sinne parvekkeelle, sinne on varmasti ihana mennä eväsretkelle pikkumiehen kanssa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samoin on täällä nyt talvisempi maisem akuin jouluna. Huhhuh, mikä kevään tulo. Onpa partsikin aika viileä.
      Autoja ainakin ollaan kovasti katseltu ja kaikki automerkit alkaa olla hanskassa. Siis sekä äidillä, että pojalla :)

      Delete

Kiitos kun ilahdutat jättämällä tervehdyksen!
Kommentoithan kuitenkin aina uusimpaan postaukseen, jotta viestisi ei mene minulta ohi!